Online dokumentation
texter

Documentation

Artiklar
Redigera kopia

Förhandsgranska artiklar innan du publicerar dem

Problemet är att när man vill redigera och förändra en redan publicerad artikel så uppdateras den direkt man sparar en ändring. Det kan vara helt ok om det bara är en liten textkorrigering man vill göra. Men ibland vill man arbeta om en artikel, byta bilder och kanske prova sig fram innan den går live. Det kan du nu med det nya Preview-läget. Så här fungerar det.

Välj att redigera en kopia av artikeln

Klicka på pennan i verktygslisten och sen på Redigera
Klicka sen på fliken Verktyg och Skapa arbetskopia av artikel
Detta skapar en identisk kopia av artikeln som du kan arbeta med i lugn och ro utan att den publika originalartikeln påverkas.
Kopian har samma uppsättning med redigeringsmöjligheter som en vanlig artikel och när du ändrar och sparar så uppdateras bara kopian.
Längst upp i huvudet på kopian finns länkar tillbaka till originalartikeln, samt knappar för att spara och ersätta orginalartikeln eller radera kopian.
När du befinner dig på den publika originalartikeln visas (endast för inloggade admins) en information om att det finns en eller fler kopior samt en länkar till dem.
När du är nöjd med ditt arbete med kopian klickar du på knappen "Publicera och ersätt original" varvid orignalartikeln raderas och ersätts av kopian som får origianlartikelns ID och webblänk.