Online dokumentation
texter

Documentation

Artiklar
Skapa artikel

Det finns flera sätt att skapa nya artiklar i Atlas, vi ska visa de tre vanligaste metoderna.

A. Skapa ny artikel från Admin
B. Skapa ny artikel från meny eller länk
C. Skapa ny artikel från Kategorilista

 

A. Skapa ny artikel från Admin

1. Klicka på Atlas CMS längst ner till vänster i ditt webläsarfönster, sedan på Artiklar. Du måste vara inloggad och ha adminrättigheter för att kunna göra detta.
2. Klicka på plusikonen Lägg till till höger
3. Skriv, spara och publicera artikeln.
 
4. Kopiera artikelns interna adress, det vill säga det som står efter webbadressen i adressfältet, t ex /texter/read.php?id=123456
5. För att länka till den nya artikeln anger du denna interna adress eller skapar ny länk via jordglobsikonen i den grå listen (se bild längre ner), klickar på Befintlig artikel under fliken Artiklar och söker efter aktuell artikel.
 

B. Skapa ny artikel från meny eller länk

Du kan även länka till en artikel som inte är skapad än. Du klickar då på jordgloben för att skapa ny länk. Sen väljer du att skapa ny artikel som mål för länken.
1. Klicka på jordgloben i grå listen och välj Lägg till för att skapa en länk. Du kommer då till fönstret här till höger. >
 
2. Klicka på trekanten till höger om fältet Länk för att fälla ut artikel-fliken och välj Ny artikel från popupmenyn, skriv i önskat namn på artikeln. Du kan naturligtvis även välja att länka till befintlig artikel.
 
3. Klicka på den nya länken eller den nya menyn för att skapa artikeln
 

C. Skapa ny artikel från kategorilista

Använder man documentation Artikelkategorier kan man ställa in så att andra artiklar i samma kategori automatiskt listas i spalten. Då kan man enkelt skapa ytterligare artiklar i samma kategori, genom att klicka på den lilla plusikonen längst ned under listningen. Den nya artikeln läggs då till i listan.