Hoppa direkt till innehåll
home

Documentation

Villa
 • 1: Adress i exportfilen

  När jag väljer att exportera alla adresser för ett givet område så följer inte adresserna med
  Det beror på att ni förmodligen inte fört in information om den som äger fastigheten. Här kan du se vilka fält som är med i import-filen.

  Export-filen är ju menad för utskick av information, och tanken är att det skall gå till ägaren av fastigheten, inte nödvändigtsvis den som bor där. Det betyder att den adressen måste vara med för att få med det i utskicket.
 • 2: Hur kopplar man en artikel till en fas?

  Hur kopplar jag en artikel till en fas? När jag ändrar status från Beställd till Uppkopplad i ett villaområde, så vill jag att texten till den nya fasen läggs in automatiskt.
  Om du menar en generell artikel för alla objekt som är i samma fas:
  - Om fasen saknar generell "fastext" visas en grå ruta med en länk "Skapa text" när du byter fas i ett område
  - Klicka på den för att skapa artikeln, den kommer automatiskt att vara taggad som förvald artikel för fasen Uppkopplad.

  Om du dessutom vill lägga till en lokal artikel för ett specifikt område, kryssar du i både "Artikel kopplad till fasen" och "Artikel kopplad till området" i inställningarna. Då ser du på sidan en ny länk "Skapa text" som ger dig möjlighet att skapa en lokal information. Den visas bara på det aktuella området.

  Du kan också hämta en färdig artikel som redan finns i systemet. Kryssa i "Den specificerade artikeln nedan", klicka på det lilla förstoringsglaset för att söka fram artikeln så kommer den också att visas på områdets sida.

  Sammanlagt 3 artiklar kan visas. Välj i popupmenyn i vilken ordning du vill ha dem sorterade.

  Mer information, se Dokumentation samt de små blå hjälpsymbolerna i formuläret.
 • 3: Anmälningar i andra faser?

  Jag har flyttat över ett område i en ny fas men då försvann möjligheten för dom boende att anmäla sig, varför då?
  Tyvärr så går det inte, anmälningar går bara att göra i den första fasen och det är enligt marknadskonceptets sätt att ansluta områden på. Hör av dig till oss om du vill prata om utvecklingen av det här systemet för att göra det mer flexibelt.
 • 4: Jag vill inte visa antal anmälningar och beställningar

  På varje område finns en liten tabell med antal anmälningar och beställningar och procenttal. Jag vill inte visa det för våra besökare, kan jag ta bort det?
  Du kan välja att "Visa procent" per område. Redigera området och under "Övrigt" har du en kryssruta som heter "Visa procent". Kryssa bort den så visas inte den rutan med siffrorna. Du måste göra detta på varje område i Villamotorn