Hoppa direkt till innehåll

Remiss Tjänsteguiden 6: Pris och Tjänsteväljare

2022-11-22
Som utlovat så är beta-versionen av Tjänsteguiden 6 nu uppdaterad i enlighet med några av de önskemål som kom in.

Kampanjpris

Vi frågade er i vår senaste uppdatering huruvida kampanjpriset ska visas i knappen för att lägga en tjänst i varukorgen, och alla svar var ja, det ska det. Så nu visar vi kampanjpriset i knappen med en "varningstext" om att det enbart gäller under en period och att priset därefter återgår till ordinarie pris.
Risken med detta är att det blir svårare för slutkund att jämföra tjänster, då priset dom faktiskt kommer behöva betala till slut återfinns på olika ställen på olika tjänster. I vissa är det i knappen, i andra i en röd text under knappen.

Tjänsteväljare

Den gamla tjänsteväljaren är som sagt förlegad och byggt utifrån Triple Play och är inte förenlig med hur slutkund beställer tjänster idag. Så då blir ju frågan - hur beställer dom tjänster? Ni som stadsnät vet nog det bättre än oss men internettjänster anses nog mer som infrastruktur och så länge priset är bra så blir det bra.
Tjänsteväljaren bör ju hellre peka på mångfalden, förklarar vilka typ av tjänster som finns i Tjänsteguiden, så därför har vi tagit fram den här.
Den ser till en början rätt så tråkig ut, men det finns möjligheter här. Till en början så listar vi alla kategorier som ni har tjänster i, vilket egentligen är alla dom knappar ni har i toppen på Tjänsteguiden. Vi visar också kategoritexten och kategori-ikonen för varje kategori. Dessa kommer från Stadsnätsportalen eller så har ni redigerat dessa via AtlasCMSTjänsteguideKategorier. Sen en knapp för att visa alla tjänster i Tjänsteguiden, men också några automatiskt skapade knappar. Om en kategori har mer än 20 tjänster så visar vi pris-spann i knappar. För internet så visar vi de hastighetsspann och texter från inställningarna, och i TV-kategorin visar vi de olika TV-typerna med medföljande förklaringar
Via Admin-läget på den här sidan kommer ni kunna skapa en informationsartikel per kategori, med bilder, länkar och allt ni känner att ni behöver för att ge så matnyttig information som möjligt till slutkunden för den här kategorin.

Kategoribanners

Via AtlasCMSTjänsteguideKategorier kan ni nu också ladda upp en banner per kategori, som då ersätter det lite mer enformiga huvudet i Tjänsteväljaren (och i Tjänsteguiden) med en större visuell identitet. Kategorinamn och kategoritext visas fortfarande i den här bannern, plus att den mörkas eller ljusas upp beroende på vilken textfärg som passar bilden bäst och hur pass mörk/ljus bilden är till att börja med.
Dessa banners visas också istället för det vanliga huvudet i kategorilistningarna om ni laddat upp dem.

Beta

Fortsätt testa Tjänsteguiden 6 i documentation Betaläge och kom med feedback på Tjänsteväljaren i supportloggen eller som kommentar på den här artikeln. Vi planerar att lansera den här versionen snart nog men vill vara säkra på att alla är med på banan så klart.