Hoppa direkt till innehåll

BankID för alla beställningar i Tjänsteguiden

2022-03-14
I november förra året så lanserade vi funktionen att beställningar i Tjänsteguiden använde sig av BankID om sidan har ett certifikat installerat. Detta gällde då enbart beställningar som gjordes av privatpersoner. Efter dialog med BankID så har vi insett att det finns ingen anledning att inte kunna använda detta även för företagsbeställningar.
Så för sidor som har BankID-certifikat så kommer ett nytt fält visas för företagsbeställningar som heter "Kontaktperson personnummer" som används för en BankID-identifiering

Webbgränssnitt

Dock så leder detta till en förändring i hur data sparas för företagsbeställningar. I webb-vyn över beställningar så kommer det finnas två fält, ett som heter "Personnummer" och ett som heter "Organisationsnummer".

API

Bakom kulisserna så heter fälten "serial" och "organization_number" där tidigare så återfanns organisationsnumret i fältet "serial" för företagsbeställningar. I API:et så är alltså fältnamnet "serial" till för personnummer för kontaktpersonen som beställer på företaget medan "organization_number" avser organisationsnumret. Det kan krävas att ni uppdaterar era importscript.

Lansering

Den här förändringen kommer lanseras måndagen den 11 april. Hör av er via supportloggen med eventuella frågor och funderingar.