Hoppa direkt till innehåll

Feedback: Tjänsteguiden 6

2022-11-07
Överlag har det varit rätt så lite feedback från våra kunder angående Tjänsteguiden 6, vilket vi så klart hoppas beror på att de flesta är nöjda med hur den ser ut och fungerar.
Det finns dock en del återkopplingar, och även frågor som varit med längre än remissen, som vi vill ta upp nu när remissperioden är över.

Kampanjpris

En het potatis är att i Tjänsteguiden 5 och 6 så visas inte kampanjpriset i knappen för att lägga varan i varukorgen, utan det ordinarie priset, varför är det så? Vi kan förstå att tjänsteleverantörerna vill visa det lägre priset på knappen, det är ju det dom säljer på just nu. Vårt fokus har ju givetvis alltid legat på slutkunden och ge en så rättvis bild som möjligt för utbudet. Då många kampanjpriser är tidsbundna och det förmodligen är vanligare att en kund har en tjänst längre än kampanjperioden så var vår avvägning att det är mer korrekt med det ordinarie pris som kund kommer att få betala.
Ett annat problem med att visa kampanjpriset är ju som ovan, en tjänsteleverantör som har första månaden gratis till exempel, där det för slutkund skulle se ut som att tjänsten är gratis. Att ha en gratisperiod är inte en ovanlig kampanj i Tjänsteguiden och vi misstänker också att om kampanjpriset står i knappen så är det många leverantörer som aktiverar fler sådana kampanjer.
En lösning är ju att visa kampanjpriset, och en text som förklarar att det här priset gäller enbart en viss period, men det resulterar i en hel del röda eller iögonfallande texter på många av tjänsterna i Tjänsteguiden
Hur ska priset visas?
Det finns fyra olika lösningar, men det är bättre att vi frågar er än tar det beslutet själva
9 har röstat

Utfällda tjänster

En sak som görs annorlunda i TG6-skissen är att på förstasidan i tjänstelistningarna så är tjänsterna utfällda. Anledningen till det var att gå bort ifrån att tjänstelistan ska se ut som en stor annonsvägg med TL-banners, men en del av er tyckte det blev för mycket scrollande för att se alla tjänster så vi kommer gå tillbaka att ha dem ihopfällda när antalet tjänster är fler än 30, alternativt att det blir en inställning per nät

Tjänsteväljaren

Som vi skrev i remissen så är tjänsteväljaren rätt så förlegad som koncept, där kunder inte väljer Stadsnätet på grund av triple play. Det var inte så många som svarade på den röstningen som vi lade upp men majoriteten ville ha en ny modernare och mer användbar Tjänsteväljare.
Så vi har funderat på detta och kommer komma med en skiss på detta snart nog, men vår tanke är egentligen att ge stadsnätet möjligheten att skriva en lite längre text om varje kategori och på så sätt i ord och bild förklara vad man ska tänka på när det gäller val av internet, vad är smarta hem egentligen, och så vidare. Och sen länkar in i Tjänsteguiden för lite mer logiska första-steg, som till exempel hastighet eller pris, eller tv-typ.