AtlasML

Sidan du just nu surfar på använder ett system som heter Atlas och använder sig av ett eget Markup Language, AtlasML. Här går vi igenom vad man kan göra med AtlasML.

Live Links

Med hjälp av AtlasML så kan du skapa snabba länkar till olika resurser i Atlas. Som till exempel en medlem:
[MEMBER:1234] skapar en länk till medlemmen med id-nummer 1234. Länken kommer ha medlemmens namn som titel.
[TEXT:1234] skapar en länk till texten med samma id
[FAQ:1234] skapar en länk till FAQ med samma id
[THREAD:1234] skapar en länk till den forumtråden
[http://www.apple.com:Apple] länkar ordet "Apple" till adressen "http://www.apple.com"

Citat

Med hjälp av QUOTE-taggen så kan man skriva citat:
<quote>Gillar du Atlas?</quote>
Gillar du Atlas?
Även med källa: <quote source='AtlasML'>Gillar du Atlas?</quote>
Gillar du Atlas?AtlasML
Eller länkad källa med LiveLinks: <quote source='[http://jonas.eklundh.com:Atlas]'>Gillar du Atlas?</quote>
Gillar du Atlas?Atlas

Knappar

Skapa knappar med hjälp av AtlasML. Dom fungerar ungefär som LiveLinks:
[BUTTON:/index.php:Klicka på mig!] Klicka på mig!
Eller med en annan ikon:
[BUTTON:/index.php:Klicka på mig!:home] Klicka på mig! Klicka på mig!

Användande

LiveLinks gör databasförfrågningar för varje länk, så om du kan hålla nere antalet livelinks per text så är det uppskattat, detsamma gäller GBUTTON, som skapar en bild för varje gång den används.