Testperiod - Marknadsdatabasen 2

Nu när nya Admingränssnittet är lanserat så är det dags att gå vidare med testperioden för Marknadsdatabasen 2. Kom ihåg att läsa igenom informationen som vi skrev tidigare angående de förändringar som kommer ske.
testperiod
Efter lite feedback från er så har det tillkommit ett par förändringar till specifikationen:

capacity

Fältet för kapacitet har delats upp i två nya fält: portCapacity och cpeCapacity, där ni kan ange vad för kapacitet kundutrustningen har samt vilken kapacitet kundporten har, så ni och TL vet vart en eventuell flaskhals ligger.

collectiveServices

Enligt SSNF så är det här fältet obligatoriskt och inget värde för om porten inte har dessa tjänster finns angivet, så i specifikationen har vi nu lagt med att "NO" är ett giltigt värde där sådana tjänster inte finns
calendar

Testperioden

Ja, hur ska det här gå till då? Jo, vi kommer från och med nu inleda en testperiod för MdB2, där ni kan testa tre primärfunktioner:
Screenshot2017-03-01145342

Nya gränssnittet

I och med MdB2 så kommer Marknadsdatabasen få ett helt nytt gränssnitt. Det som tidigare var en modul blir en ny modul med tre undermoduler. Huvudmodulen som heter "Marknadsdatabasen 2" innehåller alla fastigheter, sedan har vi en modul för adresser, lokaler och till slut uttag.
Läs mer om våra tankar kring varför det här är ett mer effektivt sätt att hantera datat i vår tidigare text.
Screenshot2017-03-01150237

Exportfunktion, gamla MdB

I gamla Marknadsdatabas-modulen finns det en ny funktion AdminMarknadsdatabasFunktioner som heter "Exportera för MdB2". Det kommer ladda ned en export av er befintliga Marknadsdatabas som följer MdB2-specifikationen. Notera dock att den inte validerar för MdB2, den tar bara det datat ni har i MdB och formaterar det för MdB2, den filen kan ni använda som underlag för det jobb ni måste göra på all er data för att få den att validera.
Screenshot2017-03-01150606

Importfunktion

I testperioden så rekommenderar vi att ni exporterar ut, och sedan väljer ett mindre utsnitt att jobba med och testa att importera i MdB2, som ni hittar under AdminMarknadsdatabasen 2Funktioner.

Hur länge pågår testperioden?

Från och med nu kan ni börja testa, och vi kommer inte ha ett bestämt datum (än) för hur lång den blir. Men vi kommer prata och diskutera MdB2 på nästa SWAT så har du inte anmält dig där så är det verkligen dags, för det börjar bli ont om platser.
forum

Feedback

Vi skulle verkligen vilja uppmana er att diskutera detta i forumet, där ser ni input från andra och kan delta i diskussionen, komma med frågor. Detta känns som en mer passande plattform än Supportloggen.