Hoppa direkt till innehåll
connect

Documentation

Anslutamotorn

Uppdateringar Anslutamotorn

Nu har vi genomfört en serie förändringar i Anslutamotorn som vi går igenom här.

Förändrad specifikation

Filspecifikationen är förändrad och ni måste uppdatera era filer och lägga till två nya fält: "premise" och "keywords" för att kunna importera adresser.

Lägenhetsnummer

Fältet "premise" står för lägenhetsnummer eller Lokal-ID. Om ni får adressunderlag från en bostadsrättsförening eller hyresvärd så kan ni fylla i det här fältet så blir varje lägenhet unik i databasen och därmed räknas statistiken ut utifrån varje lägenhet.

Nyckelord

Detta är en kommande funktion som vi kommer presentera snart, men vi ville inte göra en ny specifikation, så vi lade till den redan nu. Mer information snart!

Unik nyckel

Varje objekttyp har numera en speciell unik nyckel som du kan läsa mer om här: documentation Unik nyckel. Detta väljs automatiskt eller manuellt.

Förändrat anmälningsformulär

När man anmäler en adress i anslutamotorn så ser formuläret lite annorlunda ut numera. Dels så finns det ett fält för lägenhetsnummer om man har med det i den unika nyckeln och så är det även lite uppdaterat beroende på ett nytt val:

Begränsa adresser

Man kan nu välja om anmälningsformuläret ska vara begränsat till de adresser ni har lagt upp eller om besökaren själv kan lägga till adresser. Standardinställningen är "automatiskt" vilket betyder att om det inte finns några adresser så kan man lägga till nya, men finns det det så får man välja från de förvalda.

Redan anmäld

Eftersom man söker på sin adress men i vissa fall anmäler sitt lägenhetsnummer så kan systemet inte lika lätt avgöra om det man sökt på redan är anmält, så information om huruvida den adress man sökt på redan är anmäld är flyttad till formuläret där det finns funktioner för att göra en sådan sökning med all information.
Vi har kört igenom en serie tester för att försäkra oss om att funktionen i anslutamotorn är som väntat, men vi har väldigt många kunder som använder applikationen på olika sätt så vi hoppas ni hör av er om ni märker några konstigheter eller om funktionalitet försvunnit/förändrat på ett oväntat sätt, använd supportloggen i så fall!