Hoppa direkt till innehåll

Forum

Den första och största skillnaden mellan Atlas forum och många andra forum är ett det är hierarkiskt uppbyggt snarare än linjärt, vilket betyder att det är lättare att få översikt över en konversation. En hierarki innebär att ett svar på ett inlägg i diskussionen hamnar under det inlägg man svarar på istället för att hamna sist bland inläggen. Funktioner som Sen Senast tydliggör vad som är nytt så man inte missar det heller.
Forummodulen
Men eftersom många är vana vid det linjära från andra forum så kan man, som besökare, givetvis ställa in att se forumet på det viset också. Det är till och med bättre än många andra forum även i det läget (man slipper citera för att folk ska förstå vem man svarar).
Forummodulen

Åtkomstreglering

Eftersom man kanske inte vill ha ett öppet forum där Kreti och Pleti får diskutera vad som helst fritt så kan man bestämma olika nivåer av åtkomstreglering på forumen:
Medlem
Du kan sätta att ett forum ska endast kunna skrivas i av medlemmar.
Access
Du kan bestämma att ett givet forum ska endast kunna skrivas i utav de medlemmar som är flaggade av dig med ett specifikt nyckelord.
Slutet
Du kan också bestämma att ett forum ska vara slutet efter att du valt något av ovanstående. Det betyder att man måste vara antingen medlem eller vara flaggad för att ens kunna läsa forumet.

Favoriter

Man kan som medlem i ett forum välja att lägga till vissa delar av forumet som favorit, eller en speciellt medlem som favorit. Detta betyder att när man ser sådana personer eller sådana diskussioner i listningar (sökningar, sen senast) så markeras det om de är favoriter