Meddelanden

Atlas CMS > Tjänsteguiden > Meddelanden (undermodul)
Tjänsteguiden har en funktion för kunden att söka på sin adress för att se om han/hon kan få en viss tjänst (gäller endast Internet, tv och telefoni). Funktionen hämtar data från Marknadsdatabasen för att ge vissa givna svar. Standardsvaren hittar du i Tjänsteguiden > Meddelanden.

Standardmeddelanden

Standardsvaren söker på info i fälten Kapacitet (kategori Internettjänster), CPE (kategori Telefoni Prio) och TV status (TV). Du kan redigera och komplettera standardsvaren så att de stämmer med stadsnätets terninologi, samt lägga till länkar till mer information, t ex om hur man uppgraderar eller köper en CPE. Du kan även byta ikonbild på svarsmeddelandet.

Specialmeddelanden

Förutom standardsvaren kan stadsnätet vilja skapa tilläggsmeddelanden för vissa adresser. Dessa är kopplade till de nyckelord som anges i Marknadsdatabasen. Ett specialmeddelande kan gälla Tjänstekategorier och även specifika tjänsteleverantörer. Under Specialmeddelanden listas alla förekommande Nyckelord. Klicka på plusknappen och skapa ett Specialmeddelande (rubrik, text, ikon) till de adresser som har det aktuella nyckelordet i Marknadsdatabasen. Tilläggsmeddelanden visas som tillägg till Standardmeddelanden.
  1. Rubrik T.ex: JA!
  2. Kan kunden få? Här kan du välja: JA, Nej eller Information.
  3. Bild Ladda upp en meddelandeikon.
  4. Text Här skriver du meddelandet till kunden.
  5. Nyckelord Här kan ni välja bland befintliga nyckelord i marknadsdatabasen, t.ex: Kabeltv för att koppla meddelandet till adresser med samma nyckelord.
  6. Kategori Utöver nyckelord kan ni även välja en tjänstekategori sommeddelandet gäller.
  7. Tjänsteleverantör Här kan ni välja att enbart visa meddelandet vid beställning av specifika tjänsteleverantörer.
Exempel: För vissa adresser kan stadsnätet endast leverera kabeltv. När en kund är inne på en bredbands-tv tjänst vill du upplysa kunden om att han endast kan få kabeltv. Men när samma kund är inne på en kabeltv-tjänst vill du bara bekräfta att kunden kan få tjänsten. De adresser som berörs får nyckelordet ”Kabeltv” i Nyckelordsfältet i Marknadsdatabasen.   Du skapar sedan två Specialmeddelanden. Ett för TV kopplat till nyckelordet Kabeltv som säger: ”Den här adressen kan endast få kabeltv. Läs mer här (länk till kabeltv-utbudet)” Ett annat för Kabeltv också kopplat till nyckelordet Kabeltv som svarar ”Du kan beställa den här tjänsten”.   Dessa två meddelanden kommer att ersätta Standardmeddelandena för de adresser som har det valda nyckelordet.
  • Funktionen ”Kan jag få den här tjänsten?” kan döljas i Tjänsteguiden > Inställningar.
  • Om du inte ser några Specialmeddelanden beror det på att du inte har några nyckelord i Marknadsdatabasen.