Koppla tjänster

I Tjänstekanonen hittar du en ny funktion när du redigerar en tjänst, en meny som heter Tjänstekopplingar, där du kopplar samman en tillvalstjänst med någon eller en grupp av dina ordinarie stadsnätstjänster. Kopplingarna visas i Varukorgen när kunden valt din tjänst.
Tjänsteportalen > För medlemmarr > Tjänster > Klicka på aktuell tjänst som ska ha tillval i varukorgen.
  1. Klicka på fliken Kopplingar och sen på Lägg till
  2. A. Typ av länk Vi kryssar i att de tjänster vi väljer nedan ska vara Valfria tillval och sedan kryssar vi i vilka tillvalstjänster vi vill visa. I Varukorgen visas alla dessa tjänster (programpaket) som valbara tillval med respektive månadskostnad. Kunden kan välja genom att klicka på Lägg till-knappen.
  3. B. Omvänt val Här ställer du in om vill att omvända regler ska gälla. Det vill säga: Om kunden väljer ett tillvalstjänst, t ex Disneypaketet och lägger det i Varukorgen så ska det framgå i Varukorgen att Baspaketet krävs. Nedanför klickar du i att det Omvända valet ska vara Obligatoriskt, klickar du inte i något så kommer ingen dubbelkoppling att skapas. Även om tillvalet Krävs så tvingar inte Varukorgen kunden att beställa (kund kan ju redan ha en tv-box).
  4. Välj tillvalstjänst
  5. Spara