Hoppa direkt till innehåll
compass

Documentation

Tjänsteguiden

Tjänsteguiden

Tjänsteguiden är en webbutik som exponerar och informerar om de tjänster stadsnätet levererar till sina anslutna kunder. Här finns plats för nationella, regionala och lokala leverantörer av tjänster inom en rad olika tjänstekategorier. Över 115 leverantörer är för närvarande anslutna till Tjänstekanonen och Tjänsteguiden finns i mer än 65 stadsnät över hela landet.
Tjänsteguiden är en integrerad applikation där alla tjänsteleverantörer via en central Tjänstekanon lägger upp, administrerar och skjuter ut sina tjänster till de stadsnät som de har avtal med.
För närvarande hanterar Tjänsteguiden fem olika kundkategorier: Privatpersoner, Företag, Fastighetsägare, Studenter och Seniorer. Inom var och en av dessa finns ett antal fördefinierade tjänstekategorier som t ex Internet, tv, telefoni, datatjänster, säkerhet, installation m m.
Huvudfokus i Tjänsteguiden är att vara attraktiv, ge fullödig konsumentinformation, ge plats för leverantörernas kampanjerbjudanden och tillvalstjänster samt förenkla hela beställningsprocessen. I de nät som så tillåter kan Tjänsteguiden även tjäna som en startportal för nyaktivering samt aktiveringsportal för ytterligare tjänster.