Redigering av geokoder

Nu finns möjligheten att manuellt redigera geokoder som ger felaktig placering av kartans markörer.
Ibland returneras felaktiga geokoder från google och eniro vilket resulterar i att markörerna på kartan hamnar på fel ställen. Nu finns möjligheten att importera geokoderna till databasen och sedan redigera dem.
I anslutamotorn Atlas CMS > Anslutamotorn > Funktioner > Databasfunktioner. Här finns bland annat funktionen Importera geokoder
Denna funktion importerar geokoderna till ett nytt fält geocodes i anslutamotorns adressdatabas. Genom att gå till fliken adresser och klicka på redigera adress kan nu rätt geokod skrivas in i nya fältet Geocode. Givetvis går det också att exportera adressfilen som vanligt för att t.ex redigera ett större antal geokoder.
Observera att import endast görs till objekt med automatisk karta.
Om ett värde finns i geocode-fältet i adressdatabasen kommer Återskapa karta alltid hämta värdet därifrån. Det finns alltså ingen risk att skriva över redigerade geokoder.