Hoppa direkt till innehåll
connect

Documentation

Anslutamotorn

Flytta anmälningar och adresser

Om ni får in anmälningar i Anslutamotorn till fel objekt så kan ni behöva flytta dem till korrekt adress eller objekt.

Flytta fler adresser och anmälningar samtidigt

Om ni t.ex. vill slå ihop två eller flera områden kan ni flytta flera adresser och deras anmälningar samtidigt.
Gå in på adminsidan för aktuellt område och markera de adresser som ska flyttas
Scrolla ner och klicka på Flytta till objekt

Flytta enstaka adress

Om adressen är på fel område så klickar du på pennan för den adressen och väljer ett nytt objekt under fältet "OID", alla anmälningar kopplade till den adressen följer då med automatiskt till det nya objektet. Detta är användbart om adresser har lagts till i ett område på grund av att besökaren skapat en intresseanmälan på en adress ni inte hade lagt upp och vill behandla separat från det övriga objektet.
  1. Välj nytt objekt från listan
  2. Välj aktuell adress från listan
Om ni däremot fått in en anmälan på en adress som är felaktig. Kanske fel gatunamn, fel gatunummer eller kanske till och med helt fel objekt - ni kan ju ha "Påskvägen 24" på två olika objekt med två olika postnummer, och anmälan kom in på fel adress helt enkelt, eller om admin råkat skapa en anmälan på fel adress. Då klickar ni på pennan för anmälan och redigerar i formuläret. Om ni väljer ett nytt objekt så töms adressinformationen, men menyn till höger om fastighetsbeteckningen innehåller en bruttolista över alla adresser i det objekt du valt. När du väljer en adress där så fylls alla fält i korrekt enligt vald information.
Ni kan även fylla i egen information i dessa fält, men om motsvarande adress inte finns på det objektet i databasen så kommer anmälningen inte knytas korrekt till datat på det området, tyvärr. Om du vill flytta en anmälan till en adress som ännu inte finns i databasen så måste du först skapa den adressen på ett område som du vill flytta anmälan till, det sker inte automatiskt.