Hoppa direkt till innehåll
connect

Documentation

Anslutamotorn

Kom igång i tre steg

Det här är vad du behöver göra föra att komma igång med Anslutamotorn.
Bestäm vilka områden ni vill ansluta
Ta fram kartan och rita in de områden ni vill ansluta. Det kan var allt från tre, fyra områden ni vill börja med upp till hela kommunen. Områdena bör inte vara för stora, max 400-500 adresser, gärna mindre, för att vara hanterbara både i Anslutamotorn och rent praktiskt.
Tips!
Ge varje område ett namn som folk känner igen. Om du delar upp en stadsdel i fyra delområden, kalla dem inte för Haga 1, Haga 2, Haga 3 och Haga 4. Det kan man inte relatera till. Kalla dem hellre för Haga norra, Haga västra osv.


2. Lägg upp områden i Anslutamotorn
Gå till Atlas CMS > Anslutamotorn. Om ni redan har områden ligger dessa sorterade i högerspalten i de olika objekttyperna Villaområde, Bostadsrättsförening, Hyresrätt, Samfällighet och Landsort.
Klicka på en kategori, t.ex. Villaområde, för att fälla ut områden, klicka sen på knappen Lägg till för att skapa ett nytt område.
I formuläret anger du områdets namn i första fältet, skrolla sen ner och Spara. Övriga fält i formuläret kan du läsa om här: documentation Objektsidans Inställningar
Ditt skapade objekt/område får nu ett OID-nummer i systemet. Det är detta nummer som används i adressfilen för att knyta en adress till ett specifikt område. Ex: alla adresser på Bäckby Norra har OID 12345

3. Skapa adressfilen och importera
Skapa din adressfil utifrån specifikationen med alla kolumner. Spara den som t ex en csv-fil och ladda upp den, via länken Importera adresser. Systemet går igenom och validerar datafilen innan den importeras.
Läs mer här om att documentation Importera adresser