Importera anmälningar

Efter att ni importerat adresser kopplade till objekt så kan ni även importera anmälningar till dessa adresser. Det gör ni via länken "Importera Anmälningar" under länkar i modulen.
Där kan ni välja en textfil för att ladda upp anmälningar som då ska kopplas till rätt adress automatiskt om den finns i databasen.
Specifikationen för filen hittar ni här
Matchningen sker genom att fälten för gatunamn, gatusiffra och gatubokstav tillsammans med fastighetsbeteckning och postnummer är detsamma som en befintlig adress i databasen. Den här funktionen skapar med andra ord inte några adresser i databasen, utan enbart anmälningar kopplade till dem - finns det ingen adress så skapas ingen anmälning.
Om det redan finns en anmälning som matchar de unika fälten i anmälningsdatabasen (samma som ovan), och finns det redan en så uppdateras den med den nya informationen i filen ni laddar upp.

Tolka adress

Om ni kryssar i den här så kommer importscriptet köra en tolkning av datat i fältet för "streetname" och delar upp det i fälten "streetname", "streetnumber" och "streetletter". Det betyder att om ert ursprungsdata inte har den här informationen uppdelad så kan ni ange hela adressen i "streetname"-fältet och kryssa i detta för att scriptet ska fixa detta. Tänk dock på att det är en automatisk process som går efter givna rgler. Väldigt underliga adresser kan fortfarande bli fel, och då rekommenderar vi att ni manuellt delar upp dem korrekt.

Fastighetsbeteckning

Som ni ser i specifikationen så är fastighetsbeteckningen inte obligatorisk. Detta är för att datat ni importerar kanske inte har den informationen (säg om det kommit från manuella anmälningar från en träff). Vad som händer då är att adressen (streetname, streetnumber, streetletter) för anmälningen kopplat till objekt-ID't (oid) kollas upp och fastighetsbeteckningen hämtas därifrån. Vi rekommenderar givetvis att fastighestbeteckningen anges, men i de fall då det är klurigt så gör scriptet sitt bästa för att lista ut korrekt fastighetsbeteckning.
Vid import så får ni en utförlig log på vad som har skett.

Begränsning

På grund av att en import av anmälningar är resurskrävande (då den för varje rad i filen gör flera databasanrop) så är importen begränsad till 1000 rader i filen. Om ni vill importera fler så får ni göra det i omgångar

Endast import

Den här funktionen är inte till för att redigera anmälningsdatabasen. Ni kan inte exportera anmälningarna, redigera dem i Excel och sedan importera dem via den här funktionen så som ni kan med adressdatabasen. Detta för att det inte finns någon funktion för att tömma databasen vid import. Detta är endast för import av nya anmälningar och för att uppdatera status på befintliga anmälningar