Tider för Marknadsdatabasens API

2018-03-05
midtopseven
Vi gick ut med information om API:et till förra Marknadsdatabasen om att körningar skulle enbart köras mellan 2-5 på natten, och nu går vi ut med samma information för det nya API:et till Marknadsdatabasen 2. Sedan förra veckan har vi en del API-script som går hela tiden, till den milda grad att det äter upp alla våra resurser. Vi tittar kontinuerligt på hur vi kan effektivisera API:erna så dom inte är för långsamma eller resurskrävande, men samtidigt har vi väldigt många kunder som gör körningar hela dagarna.
Så från och med idag så svarar API:et att det är enbart öppet mellan midnatt och 7 på morgonen för att se till att det inte stör övrig trafik.

Vilka metoder?

Det är metoderna empty_database och insert_posts som har en tidsbegränsning. Detta så man inte kör scriptet på förmiddagen och tömmer databasen och sedan kan man inte fylla den igen.

Testkörningar då?

För er som fortfarande håller på och testkör API:et så kan ni använda insert_posts men kan enbart skicka med högst 30 poster för att testa. Dock kan du inte testköra empty_database.

Framtiden?

Vi inser givetvis att detta är en jobbig restriktion att införa så här i början av nya Marknadsdatabasen, men vi ser hellre att vi anpassar ert användande så långt det går än att vi utökar resurser, vilket blir dyrare för alla våra kunder i längden.
Men vi jobbar hårt med att se till att API:erna är så smidiga som möjligt och jag hoppas vi kan lyfta den här restriktionen snart.