member

Documentation

Användare
  • 1: Hur ser jag en medlems lösenord?

Lösenord är skyddade i Atlas och ingen kan se någon annans lösenord, däremot kan du skicka en återställningslänk till en medlem, eller själv ändra lösenord till någon som glömt sitt lösenord.
  • 2: Okända nya medlemmar

Ibland så kommer det nya registreringar på min sida med medlemmar som jag inte känner igen, är det ett säkrhetshål?
    Nej, det är en funktion faktiskt. Om sidan är "sluten" och alltså inte en community så kan det verkar underligt att man kan registrera sig som medlem på sidan. Men det är å andra sidan riktigt behändigt när man vill skapa nya administratörer eller lägga in besökare i grupper som kommer åt viss information, som till exempel Projektrummet eller vissa artiklar som har access på sig.

Då ber man dem bara registrera sig på sidan så får dom tillgång. Detta innebär givetvis att vem som helst kan registrera sig på samma sätt, utan att du bett dem göra det. Men oroa dig inte, dom blir bra registrerade medlemmar, inte admins och du måste själv ge dem rättigheter innan dom kan göra något utöver en vanlig besökare.

Du kan stänga av det i Admin->Sidinställningar->Förhindra medlemsregistrering
  • 3: Hur hittar dom till registreringssidan?

Dom okända som registrerar sig, hur hittar dom till registreringssidan? Jag har inte länkat til den från någon sida
    Faktum är att dom ges möjligheten automatiskt när dom försöker komma åt information som är åtkomstskyddad som projektrum eller dylikt. Du kan stänga av det i Admin->Sidinställningar->Förhindra medlemsregistrering
  • 4: Hur byter jag e-postadress på en medlem?

Gå in i admin, klicka på medlemsmodulen och sök där upp medlemmen. När du redigerar honom/henne så finns där en länk i högerspalten som heter "Byt e-post" där du enkelt kan byta e-post för medlemmen. Om medlemmen av någon anledning inte har en e-post (vilket kan hända om medlemmen blivit importerad från någon annan databas) så ska du kontakta eklundh.com för att ordna ärendet.
  • 5: Jag vill logga in som en medlem

Hur får jag tag på deras lösenord?
    Medlemmars lösenord visas inte för admin, men du kan ändå logga in som dem, när du redigerar en medlem i medlemsmodulen så finns där en länk i högerspalten som heter "Logga in som användare". Tänk dock på att du måste logga in som dig själv via den normala inloggningen efter det för att komma åt adminkontrollerna igen