Hoppa direkt till innehåll
find

Documentation

Fokuskampanjer

Tips och möjligheter

Stadsnät arbeter på många olika sätt i sitt arbete med att driva anslutningar. Vi ska här peka på två helt olika sätt att använda Fokuskampanj-funktionen i Anslutamotorn 2 och man kan själv välja och kombinera dessa.
Anslutakampanjer
För stadsnät som arbetar fokuserat med ett begränsat urval områden vilka man avser att ansluta så skapar man kampanjområden. Varje kampanj får sin informationssida där man kan presentera erbjudanden, förklara vad som händer och underhålla informationen till de boende och fastighetsägarna. På kampanjsidan visas de objekt som ingår (villaområden, fastigheter och bostadsrättsföreningar) och som länkar till respektive objekts informationssida för anmälan.
Först till kvarn
Stadsnät som vill arbeta med många områden som ligger öppna för anmälan kan använda kampanjbegreppet till att gruppera objekten, till exempel

Tätorten

Norrbyn
Österbyn
Söderbyn
Välj att inte visa områdena som lista. Varje “kampanjområde” får då en egen informationssida plus en lista med ingående objekt (villaområden, fastigheter och bostadsrättsföreningar) som länkar till respektive objekts informationssida för anmälan.
Visa alla områden
Har man inte alltför många områden i adressdatabasen kan man välja att visa alla. Skapa en kampanj och döp den till exempel till “Anslutningsbara villaområden”. Kryssa för alla villaområden i databasen och välj “Visa som lista”.
Skapa informationssidor
Se till att alla objekt i kampanjerna länkar till en uppdaterad informationssida, även fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, samfälligheter och byalag.
Om kampanjen innehåller viktig information eller erbjudanden. Lägg till kampanjartikeln eller en kortare variant av den även på berörda områdessidor.