map

Documentation

Marknadsdatabas (old)

Ladda upp adresser

Uppladdning
Uppladdningen av adresser sker från Admin>Marknadsdatabasen i Atlas.
Typ av datafil
Läs dokumentationen noga så ska det inte vara något problem att följa specifikationen vad gäller antal kolumner och innehåll i dem, och sen ska du exportera (Save As) filen från Excel som CSV (Comma delimited) eller Text (Tab delimited) och sen välja seperationstecken när ni laddar upp filen till Marknadsdatabasen.
Vissa kunder har också upptäckt problem med text encoding - Text Encoding på filen ska vara ISO 8859-1 (kallas även Latin1), detta är standard för när ni exporterar från Excel, men vissa kunder har märkt att om man öppnar Text- eller CSV-filen i Anteckningar efter den skapats och sparar om den där så kan textencoding sättas till ANSI vilket inte alls fungerar. Vi rekommenderar ett arbetsflöda där filen inte ska mellanlanda i någon annan applikation om ni inte är medvetna om vad det kan resultera i.
Om ditt adressunderlag kommer från någon annan applikation än Excel så är det samma regler som gäller Tabb, Komma eller Semikolon-separerad fil i ISO 8859-1.
Klicka därefter på Importera data på sidan.
Gör dina val i formuläret och skicka in din datafil som ska vara formatterad enligt anvisningarna i Masterfilen.
Klicka på de små blå hjälpknapparna i formuläret för att få mer information om respektive fält.
Klicka på Skicka när du gjort dina val.

Systemvalidering
Innan någon import sker valideras datafilen du tänker ladda upp. Om den innehåller fel meddelas detta och ingen import genomförs.
Töm databasen
Vår rekommendation är att ha en master-fil hos er och tömma Marknadsdatabasen vid varje import så att ni vet att datat i Marknadsdatabasen alltid är detsamma som i er masterfil.
Om ni inte gör det så kommer importen att lägga till adresserna i den uppladdade filen till marknadsdatabasen, om det inte finns en post redan som matchar den adressen, vilket avgörs genom en matching av värdena i fälten citynet, building, streetname, streetnumber, streetletter, premise, socket och type.