Hoppa direkt till innehåll

Arbeta med webben

Administration

Via "Atlas CMS"-knappen i nedre adminlisten så kommer du in i Adminvyn för Atlaswebben. Där ser du de moduler du har tillgång till och i enlighet med dina rättigheter så kan du lista, lägga till och ta bort poster ur en modul. Allt från artiklar, frågor och svar, kalendern och mycket mer.
Adminläge
I adminläget, som aktiveras med den lilla pennan i raden längst ned, så ser man tydliga menyer med funktioner till de olika modulerna som utgör en sida i Atlas, för att ladda upp bilder, redigera inställningar eller liknande. Man ser även röda markeringar på den text man kan redigera direkt på sidan om man ser något stavfel.

Aktivt adminläge

Till vardags när du arbetar med webben, redigerar artiklar, skapar nya, lägger upp bilder, nyheter med mera, så gör du det direkt på den publika webbsidan. När du är inloggad får du en ny menyrad längst ned på sidan med de verktyg du behöver för att arbetal. Menyn har olika innehåll beroende på om det är en artikel, frågor och svar eller någon av de andra funktioner du har installerade.

Aktivera adminläget

När du klickar på den lilla pennan visas webbsidan i redigeringsläge med det verktyg du behöver för att redigera text, lägga upp bilder, filer, filmklipp, länkar, noteringar med mera.
Varje sida kan ha en egen layout med egna moduler, eller så har alla nyheter samma layout till exempel.

Flexibel layout

Varje del som kan redigeras och interageras med motsvarar en layoutmodul i Atlas, och layouten kan redigeras med en flexibel editor som hanterar olika förbestämda designer och olika placeringar i ett sidflöde.