member

Användare

Medlemmar och administratörer
  • Accessgrupper
    Accessgrupper
    Detta är en kommaseparerad lista av nyckelord som ger medlemmen olika former av access på sidan. Du kan hitta på egna nyckelord om du vill styra medlemmar till vissa delar av forumet eller vissa texter till exempel.

Det finns några standardnyckelord som används:

"admin" betyder att medlemmen är admin för sidan, och kan redigera texter, skriva in informationstexter och sådant (den användaren måste givetvis vara upplagd i Atlas också).

"moderator" skriver du på en medlem som du vill ska hjälpa till i forumet. Då kan han eller hon ta bort och flytta inlägg.

Så, om du har ett forum med access "kund" så kan du ge en användare nyckelorden "admin,kund,moderator", vilket innebär att han eller hon får administrera sidan, kan moderera forumet och kommer in i kund-forumet.
  • Användarnamn
    Användarnamn
    Användarnamnet är unikt och kan vara företagsnamnet om det är en företagsmedlem. Om det är en privatmedlem kan namn eller smeknamn användas.
    Om användarnamnet redan är upptaget får du ett felmeddelande.
  • E-post
    E-post
    Din e-postadress är unik, dvs fler medlemman kan inte ha samma e-postadress. E-postadressen används för att skicka ett aktiveringsmail till dig efter registreringen. Klicka på länken i mailet för att aktivera ditt konto.

När du loggar in kan du antingen skriva ditt Användarnamn eller din E-postadress, plus ditt personliga lösenord.
  • Lösenord
    Lösenord
    Tänk på att inte använda för lätta eller uppenbara lösenord. Skapa ett lösenord som helst är en logisk kombination av bokstäver och siffror som är lätta att komma ihåg.

Till exempel: Istället för lösenordet "saab93" byter man ut vokalerna mot siffror "s44b93"
  • Bild
    Bild
    Ladda upp en bild på dig. Bilden du laddar upp ska vara i jpg, gif eller png-format och ha rätt filändelse. Undvik åäö och mellanslag i filnamnet.
  • Företag
    Företag
    Ange företag, organisation, arbetsgrupp eller ditt uppdrag här.
  • register
  • register
  • register
    Skriv in en kort presentation så att övriga i arbetsgruppen vet vem du är
  • register
    Refgistrerar du ett företagskonto ska du ange företagsnamnet som användarnamn
Formulärhjälp
Formulärhjälp
Det här är hjälptexter för varje fält i databasen, som ger information om hur varje fält används, samt tips och trix om hur man använder dom.