Hoppa direkt till innehåll

DNS-information

Du måste meddela oss vilket eller vilka domännamn som du vill använda. Vi konfigurerar servern utifrån det och du kan ha flera adresser på samma sajt. Sedan måste du eller din ISP peka dessa adresser till vår Atlasserver. Se exemplen nedan hur du ska peka.
En domänadress kan se ut som ovan och innehålla förutom själva toppdomänen (eklundh.com) ett prefix. Standardprefixet för webbar är "www", men kan vara även andra ord som till exempel "stadsnat.karlstad.se" eller "forum.karlstad.se". Det kan även bestå av flera prefix, "www.kundwebb.karlstad.se".
Alla domänadresser som innehåller ett eller fler prefix ska pekas
CNAME cluster.atlascms.se
Hur kontrollerar jag vår pekning?
För att snabbt se om din eller dina domäner pekar rätt kan du göra en kontroll via exempelvis Network Tools hemsida. Skriv in de domänadresser du vill ska peka på din webb i fältet där det står "yahoo.com" och klicka på "Go". Du får snabbt besked vart de pekar och om det överensstämmer med vad vi angett ovan.
Svaren bör se ut så här (fast med din domän).
 
Skicka gärna länken till denna sida om du har en extern partner som sköter dina domänpekningar. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss.
Vill du peka din toppdomän till våra servrar ska den pekas till 94.247.170.170.
Peka toppdomäner "domännamn.se" på A 94.247.170.170
Peka subdomänder "www.domännamn.se" på CNAME cluster.atlascms.se