keywords

Resurskategorier

Kategorier för olika sorters resurser
  • Kategorinamn
    Kategorinamn
    Det här är namnet på kategorin som visas på sidan. Använd namn som "Frisörer", "Reparation" eller "Dator". Detta är kategorin, inte de resurser som sedan bokas.
  • Period
    Period
    Detta är de tidsintervaller som kan bokas. Alltså, om du väljer "Vecka" här så kan besökare boka resurser i den här kategorin veckovis, till exempel vecka 1 och 2. Om du väljer halvtimme så kan dom boka från 10.30 till 13.00 till exempel. Men det är också beroende på om dom kan kedjeboka resurser.
  • Börjar och slutar
    Börjar och slutar
    Dessa siffror avser vilken tidsperiod som resurserna är tillgänglia. Om du valt Vecka i period så kan du här specificera att det bara är tillåtet att boka resurser mellan vecka 12 och 24 till exempel. Samma sak med timmar/dag och dag/månad
  • Tillval
    Tillval
    Kedjebokning är när en användare kan välja flera perioder efter varandra, som vecka 1-3 eller tid 10.30-13.00

Kan välja resurs är om du vill att besökaren ska kunna välja vilken resurs i kategorin dom ska boka, annars väljs en åt dem automatiskt.

Endast veckodaga är relevant om du har dag/timma/halvtimma som period, men vil inte att folk ska kunna boka på helgen.

Endast medlemmar kryssar du om du vill att endast medlemmar på sidan ska kunna boka tid.
  • Epost
    Epost
    Om alla bokningar i den här kategorin ska skickas till en specifik epost-adress så anger du den här.
  • Valen
    Valen
    Kan kedjebokas betyder att den som gör bokningen kan välja sluttid också, istället för att bara en period (timme, dag, vecka) bokas automatiskt.

Kan välja resurs möjliggör för den som bokar att välja vilken resurs som ska bokas, annars tilldelas den som passar bäst automatiskt.

Endast veckodagar Om bokningsperiod är halvtimme eller timme så betyder detta att det är endast perioder i måndag-fredag som går att boka

Endast medlemmar betyder givetvis att endast registrerade och inloggade medlemmar får genomföra bokningen
  • Max antal kedjebokningar
    Max antal kedjebokningar
    Om kategorin tillåter kedjebokningar så anger du här hur många kedjebokningar avnändaren får skapa i följd. Om du har ett timschema och sätter max antal kedjebokningar till 3 så betyder det att anväöndaren får boka tre timmar i följd, om det finns någon resurs som är ledig så länge, vill säga.
  • Max antal veckor
    Max antal veckor
    Det här värdet anger hur många veckor in i framtiden en bokning får påbörjas, och är tänkt att förhindra att man använder bokningsmotorn för att boka upp en resurs i flera veckor i förtid.
Formulärhjälp
Formulärhjälp
Det här är hjälptexter för varje fält i databasen, som ger information om hur varje fält används, samt tips och trix om hur man använder dom.