Grupper

Grupper i Atlas är ett sätt att gruppera medlemmar och användare för att ge dem access till olika innehåll
När du lägger till en grupp så anger du enbart vilket namn den ska ha, sedan görs den gruppen tillgänglig för till exempel projekt-modulen för att ge access till olika project.

Hur gör man?

Gå till Atlas CMS > Admin och klicka på modulen grupper. Klicka på Lägg till för att skapa ny grupp.
Klicka på en grupp för att se info och kunna redigera gruppen
  1. Namn på gruppen
  2. Beskrivning (För egen referens)
  3. Här kan ni ladda upp en bild för aktuell grupp
  4. Här är listan över dom medlemmar som finns i gruppen
  5. Sök efter en registrerad medlem här
  6. Och klicka på dennes namn i sökresultatet för att lägga till honom eller henne i gruppen
  7. Via mailfunktionen kan ni skicka mail till alla eller utvalda medlemmar i gruppen

Access för grupper i menyer

Om ni vill att en sida endast ska visas för medlemmar i en eller flera grupper gör ni följande:
  1. Gå till Atlas CMS > Redigera meny > Klicka på aktuell sida.
  2. Klicka på Visa avancerat
  3. Välj grupp/grupper för access, ni kan även ange om besökaren måste vara medlem i någon av valda grupper eller i samtliga.