• 1: Hur jobbar man med en offlineartikel?

Jag vill redigera och arbeta om en publicerad artikel, hur gör jag för att inte störa den publika sidan?
    Atlas har inget offline-läge för närvarande. Antingen är en artikel publicerad eller opublicerad. En sida som ligger live på sajten uppdateras automatiskt när man redigerar den.

Om man i lugn och ro vill jobba om en publicerad sida rekommenderar vi att du väljer att redigera en kopia av artikeln, läs mer om det här: documentation Redigera kopia
  • 2: Bättre webbsidesadresser

Hur skapar jag en länk till "/pages/name" istället för "/texter/read.php?id=12345"?
    Öppna artikelns textredigeringsformulär, scrolla ner och klicka på "Avancerat". Scrolla upp igen så finns där ett fält som heter Position. Skriv i fältet Position det namn vill använda för artikeln. Använd inte mellanslag i namnet och undvik åäö. Om du anger artikelns namn till "minsida" så blir den nya url:en som pekar på sidan: "/pages/minsida

Observera att artikelns ID-referens är densamma och att "/texter/read.php?id=12345" också länkar till samma artikel. Erstätt tidigare länkar tiil artikeln med "/pages/minsida".