Ingress

Ingressen visas bara på sidan där du läser hela texten och fungerar som en inledande text för läsaren att få grepp om innehållet i en längre text. Det du skriver i ingressen läggs även till som en meta-tag i sidans kod och underlättar visningen för sökrobotar som Google att indexera sidan

Text

Artikeltexten bryts upp i stycken när den tolkas på sidan (om den är av typen artikel). Ett nytt stycke betyder två tomrader.

Till varje stycke kan man lägga till en eller flera bilder eller länkar.

Om den första meningen i stycket slutar med en bokstav, siffra eller något av tecknen "!", "?" eller ":" och alltså inte en punkt så blir det automatiskt en mellanrubrik.

Om du vill frångå det automatiska så kan du inleda den första meningen i ett stycke med "!" för att säkerställa att det blir en mellanrubrik och "#" för att det inte ska bli det. Om du inleder första raden med dubbla utropstecken ("!!") så blir det inte en mellanrubrik utan en ny rubrik

Exempel:
"Jonsson har två grisar" skulle bli en mellanrubrik medan "#Jonsson har två grisar" betyder att det inte blir det.

"(Framkallning)" skulle inte bli en mellanrubrik medan "!(Framkallning)" blir det.

"!!Jonsson har två grisar" blir en ny rubrik

"--" (två minustecken) ensam på en rad ersätts med en linje

Mer hjälp angående formatteringen av texten finns i AtlasML-hjälpen

Bild

well
left_thirdright_thirdright_halfover_fullunder_full
Om du laddar upp en bild direkt här så kommer den att läggas till första stycket i halvspalts-storlek samt väljas som prioritetsbild för artikeln.

Nyckelord

Här skriver du in nyckelorden till din text, som även läggs in i sidans kod för att hittas av sökmotorer

Du kan skriva in flera som en kommaseparerad lista, till exempel: höns,ladugård,bonde

Tänk på att alla med liknande nyckelord kommer listas under "Liknande" på sidan om ni använder den modulen, så det är smart att välja nyckelord som inte är för breda. Om du skriver en artikel för ett mejeri så kanske nyckelord som "mjölk" är för brett och kommer få för många träffar, därför kanske nyckelord som "pastöriserat" eller "vassle" är bättre och får färre, bättre, träffar.

Kategorier

2017std
2017std
Anslut
Atlas CMS
Atlas Update
Connect
Dokumentarkiv
Dokumentation
eBloggen
ecom2017
Enkät
Evenemang
Formulär
FrontNews
Förstasidan
Graphix
In English
Marknadsföring
Marknadskoncept
Moduler
Multimedia
Nyheter
Produktinfo
Stadsnät
Stadsnätswebben
Support
Uppdrag
Webb
Wiki

Datum

Kort version

Kort rubrik

Skriv en kortare variant av rubriken om den är lång, Den korta rubriken visas i nyhetspuffar och listningar där det är mindre utrymme. När man klickar på den korta rubriken öppnas artikeln och då visas den längre. Om Kort rubrik saknas visas den långa i listningarna.

Kort text

Puffen är den korta versionen av texten, intresseväckaren, som visas till exempel i nyhetssammanhang, den sk "Nyhetspuffen" på förstasidor eller där nyheter listas. Pufftexten visas inte när man klickar på nyheten och läser hela artikeln.

Skriver du ingen pufftext kommer de inledande raderna i artikeltexten att visas istället.

Kategori

Författare

Tillgång

Lösenord

Artikeln kan lösenordsskyddas för att hindra obehöriga att se innehållet. Ange det lösenord du önskar i fältet och dela ut det till de som ska ha behörighet.
En praktisk funktion när du inte vill att de ska behöva registrera sig på sajten.

Avancerat

Avancerat

Modul
Sitekort
Oid
Automatiska mellanrubriker
Det här fältet kan innehålla specialinställningar för er sida, men innehåller alltid minst två inställningar; automatiska rubriker och inställning om bildjustering.

Med automatiska rubriker så försöker Atlas lista ut vad som ska vara en mellanrubrik beroende på hur styckena skrivs.

Med inställningen att bilder justeras fritt så kommer Atlas inte lägga in kod för att avbryta justering när det finns en bild i ett stycke, det betyder att beroende på hur bilderna ligger i förhållande till stycket så kan dom förlora kopplingen till stycket.

Position

Får ej innehålla Å, Ä eller Ö!
När du skriver en artikel, får den utifrån sitt ID-nummer, en URL som: /texter/read.php?id=1234

Position är ett annat sätt att skapa mer begripligt URL: s på dina sidor. Om du inte skriver någon position, skapas den automatiskt utifrån rubriken på artikeln, men görs lite mer webbvänlig.
Emellertid är rubriken inte alltid den bästa och enklaste genvägen. Du kan byta ut texten till något som du föredrar, t.ex. "Information". Webbadressen till sidan blir då ... /pages/Information

Active menu

Välj i popupmenyn vilken av sajtens menyer eller undermenyer som ska vara aktiv när denna artikel visas (underlättar navigeringen för besökaren).